ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 2&3/11/2020 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε τη Σάμο και τις  πληγείσες περιοχές από τον σεισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά το σεισμό και να εκφράσει τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στους κατοίκους του νησιού.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από μέλη της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ από τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Αυτοδιοίκησης,  Μίλτο Χατζηγιαννάκη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χαρά Καφαντάρη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Το κλιμάκιο  ενημερώθηκε για τις ζημιές που προξένησε ο μεγάλος σεισμός στον οικιστικό ιστό και τις υποδομές του νησιού καθώς και για τις μεγάλες φθορές που υπέστησαν ναοί και μονές του νησιού, ο Πύργος του Λυκούργου  και το ιστορικό σχολείο στη χώρα της Σάμου, τα οποία σημεία και επισκέφθηκαν.

Κατά την επίσκεψη η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, με τοπικούς φορείς, τους δυο Δημάρχους του νησιού, τον κ. Γεώργιο Στάντζο, Δήμαρχο Αν. Σάμου και τον κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, Δήμαρχο Δυτ. Σάμου, τον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού κ. Τσαπικούνη Ανδρέα, τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Αιγαίου κ, Σταμούλη, τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, Ευσέβιο Πιστολή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου κ. Νικολαΐδη Αναστάσιο.

Η αποτίμηση για την κατάσταση είναι τραγική ξεκινώντας πάντα από το θλιβερό γεγονός όπου είναι ο θάνατος των δυο παιδιών. Το κλιμάκιο συνομίλησε με κατοίκους του νησιού των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα και διαμένουν προσωρινά σε σκηνές. Μετά από την συνομιλία και την ενημέρωση από φορείς και τους πληγέντες  κατοίκους του νησιού, καθίσταται επιτακτική ανάγκη το κράτος να σταθεί άμεσα και δίπλα στους κατοίκους του νησιού, με ταχείς αποζημιώσεις και έργα υποδομής, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να γυρίσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητα και να απαλυνθούν τα τραύματα, ψυχικά και σωματικά από την καταστροφή που προξένησε ο δολοφονικός σεισμός.

Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΑΜΟΥ  5/11/2020