Μετά από 40 χρόνια ενεργοποιείται το κληροδότημα Γερογιαννάκη για να δοθούν στους δικαιούχους άπορους τα έσοδα από τα ακίνητα που είχαν δοθεί στον  πρώην Δήμο Σαμίων. Για πρώτη φορά συνεδρίασε την Τρίτη  25 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Σάμου, η Τριμελής Επιτροπή  του Κληροδοτήματος Σταματίου Νικολάου Γερογιαννάκη, αποτελούμενη από την Πρωτοδίκη Σάμου κα Άννα Καλού, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου κα Ειρήνη Μαραγκάκη και τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο με θέμα την δημοσίευση της πρόσκλησης για τους δικαιούχους του βοηθήματος (γαμήλιου/σπουδών) του Κληροδοτήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση στον ιστότοπο του Δήμου Σάμου http://www.islandofsamos.gr/enhmerwsh/proskluseis-sunedriaseis/item/72-prosklisi-trimelous-epitropis-klirodotimatos-gerogiannaki  ή στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών ξεκινά την Τρίτη 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

 Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά, κατά τις ώρες 10-13.00 στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου (υπεύθυνη: Αντωνακάκη Ευτυχία).

Διευκρινίζουμε ότι με βάση τις αιτήσεις που θα συγκεντρωθούν η Επιτροπή του Κληροδοτήματος θα συντάξει σχετικό πίνακα βάση του οποίου θα διενεργηθεί κλήρωση για την επιλογή των δικαιούχων. Θα προταχθούν, σύμφωνα της βούλησης του διαθέτη, τρεις (3) νεαρές γυναίκες για το γαμήλιο βοήθημα.

Σε περίπτωση ανυπαρξίας ενδιαφέροντος για αυτή την κατηγορία των δικαιούχων θα κληρωθούν τρεις νέες ή νέοι από την επόμενη κατηγορία δικαιούχων (λήψη βοηθήματος σπουδών).

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Ένα κληροδότημα που παρέμενε ανενεργό για περισσότερο από 40 χρόνια, ενεργοποιείται, μετά από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου.

Η βούληση του διαθέτη, αειμνήστου Σταματίου Γερογιαννάκη θα έχει, επιτέλους, ουσιαστική εφαρμογή και εκπλήρωση με την παροχή βοηθήματος είτε προς τρεις άπορες γυναίκες προς τέλεση γάμου είτε προς τρεις νέες και νέους  ως βοήθημα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.

Οι ενέργειές μας, συντονισμένες και στοχευμένες συνεχίζονται προς την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και δυνατότητας  στήριξης των νέων μας αλλά και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος για την προσπάθεια του να ενεργοποποιήσει το κληροδότημα δηλώνει και ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου Αντώνης Σίμος.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους δικαιούχους του χρηματικού βοηθήματος του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη ότι οι προσπάθειες που ξεκινήσαμε ως δημοτική παράταξη εδώ και δύο χρόνια ακριβώς, καρποφόρησαν και επιτέλους θα δοθούν τα χρήματα στους νεαρούς φτωχούς συμπολίτες μας. Η κατάθεση των αιτήσεων σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση της τριμελούς επιτροπής του κληροδοτήματος και του Δήμου Σάμου ξεκίνησε σήμερα (1 Νοεμβρίου 2016).

Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω την τριμελή επιτροπή του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη και όλους όσους συνέβαλαν στην πολυπόθητη αυτή επιτυχία»δήλωσε χαρακτηριστικά.