Ένας χρόνος πέρασε από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί μας. Η Σάμος δέχτηκε δύο χτυπήματα και ειδικότερα στο Βαθύ όπου το τσουνάμι αποτελείωσε ότι άφησε ο σεισμός στην παραλιακή ζώνη. Καταστροφές ανυπολόγιστες σε σπίτια και μνημεία. Στέρησε όμως και τη ζωή δύο αγγέλων, του Άρη και της Κλαίρης. Δύο αθώα παιδιά που βρέθηκαν σε «λάθος σημείο» τη λάθος στιγμή.

Τα σπίτια γίνονται, τα παιδιά όμως δεν ξαναγυρίζουν και γι αυτό πρέπει όλοι μας να παλέψουμε, ώστε να μη ξανασυμβεί τέτοια συμφορά. Αρκετά δόθηκαν, αρκετά όμως πρέπει ακόμη να γίνουν, εστιάζοντας στο κομμάτι της πρόληψης, έτσι ώστε να μην ξαναυπάρξουν «λάθος σημεία». Εμείς οι Σαμιώτες, είμαστε δυνατοί και  το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία μας. Το  κράτος που οφείλει να είναι δίπλα μας μαζί με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων θα φέρουν αποτελέσματα, ώστε όχι μόνο το νησί μας να ορθοποδήσει αλλά και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης όπως και τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας.

Τα συντρίμμια μας θυμίζουν μια άλλη εποχή, μια ακμάζουσα εποχή ενός ένδοξου παρελθόντος. Καιρός όμως να αντικρύσουμε το σήμερα και να στοχεύσουμε για το μέλλον. Το οφείλουμε στους γονείς μας , στα παιδιά μας, στους ίδιους μας τους εαυτούς. Όλα θα ξαναγίνουν με επιμονή και θέληση ,και τα σπίτια μας και οι εκκλησίες μας.

Ας είναι η τελευταία τραγωδία και όλα να γίνουν καλύτερα.

 

Τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Σάμου

Γιάννης Μάρκου