Τα πεπραγμένα της πρώτης σχολικής χρονιάς, με αυτή την μορφή λειτουργίας,  , παρουσίασαν εκπαιδευτικού και μαθητές του  Α΄Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου,στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος των γυμνασίων την Κυριακή 29 Μαϊου 2022, ενώπιον ακροατηρίου κυρίων των γονέων. Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος,για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την μουσική, συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα με άλλα σχολεία,η βραδιά ήταν γεμάτη από εκπαίδευση και πολιτισμό,ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

Περίσσεψαν οι έπαινοι, οι φιλοφρονήσεις, οι χαρές, αλλά και η αίσθηση ενός θετικού απολογισμού,σε μόλις μία σχολική χρονιά. Βεβαιώσεις συμμετοχής πήραν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν σε δράσεις και ομάδες εργασίας, επαίνους μοίρασε στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς-επικεφαλής των δράσεων και των προγραμμάτων, η διευθύντρια του Α΄Πειραματικού Γυμνασίου κα ΄Εφη Κόντη. Επαίνους φύλαξε όμως και για τους ανθρώπους που πρόσφεραν χρόνο και κόπο για διάφορες ανάγκες του σχολείου, όπως η επί τριετία πρόεδρος του συλλόγου γονέων κα Μαίρη Ροδίτη.

Το περισσότερο και πιο ενθουσιώδες χειροκρότημα, μετά από μια συγκινητική αναφορά της κας Κόντη, εισέπραξε από τους μαθητές και το υπόλοιπο κοινό ο επιστάτης του σχολείου Γιώργος Ροδίτης.

Η όλη λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου, στηρίχθηκε- και υποστηρίχθηκε- από χορηγούς που συνέβαλαν με τις προσφορές τους στην επιτυχή έκβαση  όλων των στόχων.