Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου που διοργάνωσε το κέντρο γαλλικής γλώσσας Μαρίας Μουζάκη υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος,του Τάγματος του Ακαδημαικού Φοίνικα και με την υποστήριξη της ΕΟΣΣάμου.
Η βραδιά, αρχικά, μας ταξίδεψε στο παρελθόν με την αναφορά της καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας κας Μαρίας Μουζάκη στη Σχολή Καλογραιών Saint Joseph Σάμου και με την παρουσία της τέως μαθήτριας της Σχολής κας Ευδοξίας Κρητικού Αμουργιανού, η οποία αναφέρθηκε στη ζωή της εκεί.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΟΣΣάμου ο κ. Ιωάννης Σκούτας παρουσίασε με κατατοπιστικό τρόπο τη μακραίωνη σχέση Σάμου-Γαλλίας μέσα από το φημισμένο σαμιώτικο κρασί vin doux. Το ταξίδι στο παρόν συνεχίστηκε με τη βιωματική εμπειρία του νομικού Αντώνη Δημόπουλου ο οποίος επεξήγησε πως η γαλλική γλώσσα του έδωσε προοπτικές.Τέλος, μαθητές και γονείς έστρεψαν το βλέμμα τους προς το μέλλον κατανοώντας την αξία και την σπουδαιότητα της γαλλικής γλώσσας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι μέσα από την κατατοπιστική ενημέρωση για πιστοποιήσεις και σπουδές στη Γαλλία και γενικά σε γαλλόφωνες χώρες από τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πρόεδρο του Τάγματος του Ακαδημαικού Φοίνικα στην Ελλάδα, κ Νικόλαο Χριστοδούλου. Επίσης μαθητές του φροντιστηρίου  που ήδη βρίσκονται είτε στο εξωτερικό ,είτε στην Ελλάδα ως φοιτητές μίλησαν για το πλεονέκτημα που τους έδωσε η γνώση της Γαλλικής Γλώσσας στις σπουδές τους αλλά και στην επαγγελματική τους  αποκατάσταση.

Τέλος δόθηκαν τα πτυχία στους μαθητές του Φροντιστηρίου ενώ η βραδιά έκλεισε με την αναταλλαγή δώρων μεταξύ της κ. Μουζάκη και του κ. Χριστοδούλου.  Η κ. Μουζάκη επίσης ευχαρίστησε τις συναδέλφους καθηγήτριες των Γαλλικών Γεωργία Ελαφρύ και Φαγά Σοφία  για την προσφορά τους  στον τομέα της εκμάθησης της γλώσσας  στους μαθητές του νησιού.