Να σημειώσουμε ότι εξήλθε σήμερα από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σάμου, ο πρώτος ασθενής, 54 ετών, που κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊου.  Ο διοικητής του ιδρύματος, κ. Νίκος Στεφανής, ανέφερε μετά το εξιτήριο του ασθενούς: «Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια και για τους υπόλοιπους έξι ασθενείς μας, προκειμένου να τα καταφέρουν και να βγουν νικητές».

Στο  «κόκκινο» παραμένει η Αττική, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε 2.093 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Επικράτεια. Από το σύνολό τους 8 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι βάσει της κατανομής των 2.085 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο που ανέρχεται 924, ενώ τριψήφιος είναι και στη Θεσσαλονίκη με 247. Υψηλά νούμερα παρουσιάζουν επίσης η Αιτωλοακαρνανία με 80, το Ηράκλειο με 41, τα Ιωάννινα με 31, η Κάλυμνος με 49, η Κοζάνη με 37, η Λάρισα με 69, η Μαγνησία με 42, η Φθιώτιδα με 24.