Θέμα: «Το φανάρι που μας ταξίδεψε σε μία ακόμα παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»

 

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασε την παράσταση «Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι».

Η παράσταση ζωντάνεψε και πάλι στην πόλη της Σάμου, μετά την πρεμιέρα της που είχε γίνει πριν ενάμιση χρόνο, για να μας ταξιδέψει μέσα από τις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950, με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάκη Ευαγγέλου.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, που κορυφώθηκαν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής αλλά όχι απόμακρης εποχής.

Καθήλωσαν τα κείμενα και η αφήγηση του Μπάμπη Βουρλίδα, ενώ μάγεψε ο φωτισμός και τα σκηνικά που επιμελήθηκαν οι Βαγγέλης και Γιώργος Βουργάνας.

Οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με ένδυση της εποχής του 1930 χάρισαν στο κοινό μια παράσταση σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, στην οποία η τεχνολογία υπηρέτησε την παράδοση.

Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έζησαν για μία ακόμα φορά το μεγαλείο της ενασχόλησης με την ελληνική παράδοση, ενώ το κοινό σίγουρα απόλαυσε αυτό το μοναδικό θέαμα.

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην Κλαίρη και τον Άρη!!!

Θερμές ευχαριστίες στο Γενικό Λύκειο Σάμου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και τη διευθύντρια κα Πατρίτσια Χατζηιωαννίδου για την παρουσία της στην παράσταση, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχαήλ Καπιωτά που παρευρέθηκε καθώς και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του αυτή την καλλιτεχνική δημιουργία.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δημοσιογράφο Αλέξη Κομνηνό για την παρουσία του, καθώς και τον κ. Νίκο Οικονόμου για τη βιντεοσκόπηση.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη της προσφοράς στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Σάμου και υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες παραγωγές στο άμεσο μέλλον.

 

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ