Μια οικογενειακή επιχείρηση που εξελίχθηκε σε μία πρότυπη μονάδα παραγωγής μελιού και άλλων  μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, εγκαινιάστηκε την Τρίτη το βράδυ στους Μυτιληνιούς. Πρόκειται για την τρίτη γενιά μελισσοκόμων, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και η σύζυγος του Μυρσίνη Ντουστάκη, συνεχίζουν και εξελίσσουν την επιχείρηση του παππού Θεολόγου Λουτράρη. Οι παλιές συνταγές με την προώθηση βιώσιμων και ηθικών νέων πρακτικών έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στον μοναδικό χώρο παραγωγής στο BeeLoveSamos.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος  ο οποίος δώρισε στους ιδιοκτήτες της  καινοτόμας μονάδας την εικόνα του Αγίου  Φιλάρετου προστάτη των μελισσοκόμων.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και πλήθος κόσμου για να δει από κοντά τον προσεγμένο χώρο  από τη διακόσμηση ως τον φωτισμό ,που φιλοξενεί το πρατήριο- παρασκευαστήριο όπου ο Γιάννης και η Έρση χρησιμοποιώντας παραδοσιακές, βιώσιμες μεθόδους, δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία των μελισσών τους, αποφεύγοντας οποιαδήποτε χημικά που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ίδιες ή το περιβάλλον.

 

Oι καλεσμένοι γεύτηκαν τριών ειδών μέλι προκειμένου να αποφασίσουν ποιο θα αγοράσουν ενώ προσφέρθηκαν τηγανίτες και λουκουμάδες  και πολλά εδέσματα  από έναν πλούσιο μπουφέ για όλους.

“Στην BeeLoveSamos®, το όραμά μας είναι να γίνουμε μια κορυφαία εταιρεία παραγωγής μελιού που θα αναγνωρίζεται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας φυσικού μελιού, προωθώντας παράλληλα βιώσιμες και ηθικές πρακτικές μελισσοκομίας. Πιστεύουμε ότι οι μέλισσες αποτελούν ουσιαστικό μέρος του οικοσυστήματός μας και είναι ευθύνη μας να τις προστατεύσουμε και το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Είμαστε παθιασμένοι με την προώθηση των πλεονεκτημάτων του μελιού για την υγεία και την ευελιξία του στη μαγειρική και το ψήσιμο. Το μέλι μας είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προάγουν τη συνολική υγεία και ευεξία. Προσφέρουμε μια σειρά από είδη μελιού, το καθένα με το δικό του μοναδικό γευστικό προφίλ και οφέλη για την υγεία.

Στην BeeLoveSamos®, δεσμευόμαστε για τη βιωσιμότητα και τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον και δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα και χημικά ουσίες που καταστρέφουν το περιβάλλον της μέλισσας.

Στόχος μας είναι να μοιραστούμε την αγάπη μας για τις μέλισσες και το μέλι με τον κόσμο, προωθώντας παράλληλα βιώσιμες και ηθικές πρακτικές μελισσοκομίας. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας και τους κατοίκους του”

αναφέρει το νέο ζευγάρι μελισσοκόμων που έχει ανοίξει τα φτερά του και εκτός συνόρων προωθώντας την μεγάλη ποικιλία προϊόντων μελιού.

 

Οι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού μπορούν να επισκεφτούν το χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού των Μυτιληνιών ώστε να ξεναγηθούν και να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από Δευτέρα ως Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και 7 με 10 το βράδυ ενώ την Κυριακή μόνο βράδυ 7 με 10.