Για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία της Σάμου είναι  ανάστατη για το θέμα της δημιουργίας δεύτερης δομής στο νησί. Μετά την είδηση ότι τα πρώην σφαγεία του νησιού θα μετατραπούν σε κλειστή δομή πολλές ήταν οι αντιδράσεις.

Όλοι θυμόμαστε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  τον Ιανουάριο του 2016 όταν το υπουργείο ζητούσε,  η τοπική αυτοδιοίκηση να βρει χώρους για να δημιουργηθεί  hot-spot.Τότε πέντε προτάσεις είχαν ακουστεί: Το Πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, το πρώην σφαγείο και τρία ιδιόκτητα οικόπεδα έκτασης δέκα και έντεκα   στρεμμάτων  αντίστοιχα στις περιοχές  ΒΑΡΕΛΑ και ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ  και ένα  ακόμη στην περιοχή «45».  Για όλες αυτές τις προτάσεις έγιναν οι απαραίτητες επαφές αλλά τελικά κάποιοι αποφάσισαν ότι θα έπρεπε το νέο hot-spot να είναι δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής.

Μια από αυτές ήταν με τον ιδιοκτήτη του σφαγείου Μανόλη Κνίτη με τον οποίον  συναντήθηκαν  ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι τον Ιανουάριο του 2016 όταν είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να  κατατεθούν εναλλακτικές προτάσεις για την  δημιουργία hot-spot. Αργότερα βέβαια η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει  το υπάρχον κέντρο μεταναστών. Έκτοτε σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Σαμιακή Τηλεόραση ο κ. Κνίτης δεν υπήρξε άλλη επαφή.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του σφαγείου δήλωσε ότι έχει αναθέσει σε δύο μεσιτικά γραφεία , ένα στην Σάμο και ένα στην Αθήνα την πώληση η ενοικίαση του κτιρίου. Καμία άλλη πληροφόρηση για το θέμα δεν είχε ακόμη και όταν ρώτησε τους τοπογράφους που σήμερα επισκέφτηκαν τα σφαγεία για να κάνουν μετρήσεις έλαβε την απάντηση ότι ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν για τι προορίζεται.