ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες ανακοινώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ.Θεμιστοκλέους, σχετικά με τους εμβολιασμούς και το ποσοστό των εμβολιασμένων στο νησί μας, δημιουργούν ερωτήματα σε όλους τους κατοίκους αλλά και τους φορείς του νησιού μας γιατί το νησί μας δεν έχει πληρότητα στους εμβολιασμούς.

Στη Σάμο σε πλήρη ανάπτυξη υπάρχουν έξι (6) εμβολιαστικές γραμμές. Δύο (2) γραμμές στο Γ.Ν Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER, μία (1) γραμμή στο Κέντρο Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER, δύο (2) γραμμές στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το εμβόλιο της JOHNSON & JOHNSON και μία (1) γραμμή στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το εμβόλιο της ΑSTRA ZENECA.

Η πληρότητα που αφορά τις εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν. Σάμου και του Κέντρου Υγείας Σάμου με το εμβόλιο της PFIZER είναι υψηλή ενώ η πληρότητα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με το ΑSTRA ZENECA είναι πολύ χαμηλή και λίγο πιο αυξημένη στα εμβόλια της JOHNSON & JOHNSON.

Όλα τα εμβόλια που διατίθενται στην Ελληνική Επικράτεια έχουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και είναι ασφαλή όμως ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε οποιοδήποτε τύπο εμβολίου/ φαρμάκου.

Ο μη εμβολιασμός την παρούσα φάση που διανύουμε δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και στην ανοσία που πρέπει να αναπτύξει το νησί μας.

   Τις επόμενες ημέρες, στις 05 με 09 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας, μαζικός εμβολιασμός σε πολίτες από 18 ετών και άνω, στα πλαίσια του σχεδίου ¨ Γαλάζια  Ελευθερία¨.

    Το μόνο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας είναι το εμβόλιο, για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας, για να κερδίσουμε την ¨Ελευθερία¨μας.

Καλούμε τους πολίτες του νησιού μας να προσέλθουν μαζικά στους εμβολιασμούς στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλεως Σάμου.

 

 

Ο Διοικητής

 

Νικόλαος Α. Στεφανής