Η αρχή του τέλους για τα καταστήματα του εμπορικού δρόμου που βρίσκονται στον άξονα «πλατεία Πυθαγόρα- ξενοδοχείο Aeolis» ξεκίνησε με το έργο της ανάπλασης της παραλιακής. Ένα έργο το οποίο αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του παλιρροϊκού φαινομένου.

Η απουσία χώρων στάθμευσης στη νέα παραλιακή και η απουσία αστικής συγκοινωνίας οδήγησαν σε κατάρρευση του τμήματος του εμπορικού δρόμου που αναφέρουμε στην εισαγωγή της επιστολής. Οι θέσεις στάθμευσης προς την πλευρά της παραλίας, καταλαμβάνονταν από συναδέλφους και υπαλλήλους τραπεζών οι οποίοι δέσμευαν τις θέσεις από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Πριν από λίγες μέρες, αυτοί οι χώροι διαμορφώθηκαν σε χώρους στάθμευσης δικύκλων.

Είμαστε υπέρ του περιορισμού κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο. Θέλουμε ο κόσμος να κυκλοφορεί είτε με δίκυκλα, είτε με ποδήλατα , είτε πεζός. Με μεγάλη μας όμως λύπη διαπιστώνουμε πως οι τοπικοί άρχοντες παίζουν με τις τύχες συναδέλφων εμπόρων.

Χωρίς σχέδιο… χωρίς μελέτη… χωρίς τίποτα.

Αν ο στόχος είναι να μην κυκλοφορούν και να μην παρκάρουν αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, είστε υποχρεωμένοι νωρίτερα να έχετε εξασφαλίσει τρόπο πρόσβασης πολιτών και επισκεπτών σε αυτό. Αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυγχάνεται με την αστική συγκοινωνία.

Με πυκνα δρομολόγια.

Με προσεχτικά μελετημένο σχέδιο χωροθέτησης στάσεων.

Με πλάνο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της πόλης.

Με σχέδιο δημιουργίας εσόδων από τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας.

Αναμένουμε επίσημες απαντήσεις και εύρεση λύσης. Ήδη φτάσαμε στο ήμισυ της θητεία της δημοτικής αρχής. Στα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν , και στα οποία το θέμα της αστικής συγκοινωνίας βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία, δεσμευόμαστε να επανερχόμαστε συστηματικά.

Πόσο πρέπει να περιμένουμε για μπορέσουμε να νιώσουμε πως δραστηριοποιούμαστε σε μία ανθρώπινη πόλη , μοντέρνα, και για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς αποπνικτική δυσοσμία; Πόσα περισσότερα καταστήματα περιμένετε να δείτε με την ταμπέλα «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» για να συνειδητοποιήσετε πως δεν πάει άλλο;

 

Εκ του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου