Το αποτέλεσμα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σύνολο της χώρας αλλά και στο νομό μας είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας, μα πάνω από όλα δεν μπορέσαμε να πείσουμε για την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση προοδευτική, δημοκρατική, με προγραμματικές συγκλήσεις, στη βάση της απλής αναλογικής.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, μια μέρα που απαιτεί να συζητήσουμε με ωριμότητα και ειλικρίνεια, με αυτοκριτικό λόγο και υπευθυνότητα τα αίτια, τα λάθη και τις αδυναμίες μας και  να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και το κυβερνητικό μας αφήγημα.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα με τα ίδια όμως μεγάλα προβλήματα για τον τόπο. Η ακρίβεια, η μείωση των εισοδημάτων, η συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία και παιδεία, η απειλή των πλειστηριασμών, τα ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των γυναικών, είναι προβλήματα που θα ταλανίσουν την κοινωνία και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας.

Είναι όμως και προβλήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμμα της αριστεράς, θα σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα σε κάθε πολίτη και θα παλέψει με αποφασιστικότητα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε γυναίκα και άντρα των νησιών του νομού μας,  που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για μια κοινωνία με δημοκρατία, ελευθερία και Δικαιοσύνη Παντού.

 

Δεμερτζή Ελπινίκη (Πένη)

Υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Σάμου