Η τρομοκρατία δεν μας σταματά!Παράκληση για ενημέρωση των συναδέλφων  

Η προσφυγή της κυβέρνησης και  του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια και η κήρυξη της απεργίας αποχής των εκπαιδευτικών ως παράνομης είναι η κλιμάκωση της πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής. Μια πολιτική που απέναντι στην μαζική και μαχητική κινητοποίηση  των εκπαιδευτικών στην Αθήνα την Παρασκευή 1/10 έφτασε να επιστρατεύσει χημικά και αύρες επιχειρώντας την καταστολή της! Όλα αυτά είναι ταυτόχρονα ομολογία αποτυχίας όλων των προηγούμενων εκφοβιστικών εγκυκλίων και διατάξεων, όλων των προηγούμενων απειλών, με τις οποίες το ΥΠΑΙΘ επεδίωκε την υποταγή του κλάδου. Είναι ομολογία αποτυχίας καθώς στα σχολεία της χώρας –και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- όλες τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκε ένα πολύ μαζικό και πλειοψηφικό ρεύμα άρνησης της αξιολόγησης και υπερψήφισης της απεργίας –αποχής από αυτήν.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει! Απέναντι στην κυβερνητική επιχείρηση που επιδιώκει να ορίσει το «νόμιμο» για το οποίο θα μας «επιτρέπει» να αγωνιστούμε έχουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τη μαζικότητα και το δίκαιο του αγώνα μας! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί αρνείται την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, γιατί αρνείται οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε πειθήνια γρανάζια σε ένα σχολείο πολύ πιο ταξικό και αντιδραστικό! Γι αυτό αρνούμαστε την αξιολόγηση, γιατί υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, γιατί διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά και ελευθερίες για όλους!

Γι αυτό και ο αγώνας αυτός δεν έχει ημερομηνία λήξης που θα προσδιορίζεται από τις όποιες αρχικές και τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων! Αντίθετα πρέπει να γίνει πιο μαζικός και αποφασιστικός, με αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικές διαδηλώσεις. Απέναντι στον ορυμαγδό της αντιδραστικής επίθεσης που γκρεμίζει κάθε δικαίωμα για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς πρέπει και μπορούμε να σταθούμε με ανοιχτό και κεντρικό αγώνα  μαζί και δίπλα με τη νεολαία και το λαό. Ένας αγώνας που  παλεύει για:

·         τη συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης,

·         την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής,

·         την διεκδίκηση μαζικών μόνιμων διορισμών και τον διορισμό όλων των αναπληρωτών.

Άμεσα και για τις επόμενες κρίσιμες μέρες (και με δεδομένο ότι μέχρι να κριθεί τελεσίδικα ως παράνομη η απεργία –αποχή είναι νόμιμη η συμμετοχή μας σ’ αυτήν) καλούμε σε

Ø  Μαζική υπερψήφιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση σε όποια σχολεία καλεστούν σύλλογοι διδασκόντων για το ζήτημα αυτό

Ø  Νέα έκτακτη ΓΣ μέσα στην εβδομάδα για να αποφασίσουμε μαζικά και συλλογικά  τα επόμενα βήματα της πάλης μας.

  Σάμος 3-10-2021

ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου