ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει τοπρωτοφανές περιστατικό τρομοκράτησης μελών της ΕΛΜΕ Σάμου.

Δυο συνάδελφοί μας κλήθηκανστις 21/3/2024 για εξέταση στα πλαίσια διενέργειας Ε.Δ.Ε. επειδή δεν πραγματοποίησαν εξ αποστάσεως διδασκαλία, όταν το σχολείο τους είχε κατάληψη για δύο ημέρες. Οι συνάδελφοι είχαν ενημερώσει με ψηφιακά υπογεγραμμένη δήλωσητο Διευθυντή του σχολείου τους, για τον οποίο γίνεται επίσης Ε.Δ.Ε., ότι αντιμετώπιζαν τεχνικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Παρόλα αυτά, ο Προϊστάμενος της ΔΙΔΕ Σάμου, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει γραπτές ή προφορικές  εξηγήσεις από τους συναδέλφους, προχώρησε απευθείας σε διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος τους.

Η τηλεκπαίδευση μέσω Webex στα κατειλημμένα σχολεία έχει σαν σκοπό από την μία να αποσιωπήσει και να αναστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, αφού οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να τους βάζουν απουσίες και από την άλλη να χειραγωγήσει τους εκπαιδευτικούς, αναθέτοντάς τους τον ρόλο του καταδότη, δυναμιτίζοντας έτσι το σχολικό κλίμα.

Τον τελευταίο καιρό πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης προχωρούν σε διώξεις με σκοπό την τρομοκράτηση και  την κάμψη των αντιστάσεων των εκπαιδευτικών στην αντίθεσή τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, συναγωνιζόμενες την πάγια πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ σε κάθε αγωνιστική και συνδικαλιστική δράση.

Είναι ξεκάθαρο πως η στάση τρομοκρατίας που τηρεί το ΥΠΑΙΘΑ, και εκτείνεται από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία μέχρι την αξιολόγηση, αναπαράγεται με τέτοιου είδους ενέργειες και από τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου και οδηγεί το σχολικό κλίμα σε διάλυση, δυσκολεύοντας την παιδαγωγική διαδικασία.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου δηλώνει ότι δεν θα αφήσει να περάσει αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης προς τα μέλη μας!

 

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η Ε.Δ.Ε σε βάρος των τριών μελών μας!

 

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ