Στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Σάμου διεκδικώντας  τη συνολική ανατροπή του πλαισίου της αξιολόγησης, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μαζικούς  διορισμούς  μόνιμων και   αναπληρωτών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του 2000FM “Στις 10 με τόνο” το μέλος της ΕΛΜΕ Σάμου Τάκης Διαμαντίδης  αναφέρθηκε στις προθέσεις του υπουργείου ” να μετατρέψει τα σχολεία λόγω της αξιολόγησης σε εκπαιδευτήρια δύο ταχυτήτων και να μεταφέρει μεγάλος μέρος της χρηματοδότησης τους σε χορηγίες από ιδιώτες”. Επίσης ο κ. Διαμαντίδης  ενημέρωσε για την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  που  αφορά  στην κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και τη δημιουργία νέων με 27 μαθητές. Αυτό όπως εξήγησε  θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο 15 τμημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και αποσκοπεί στο να προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει στα σχολεία όλης της χώρας.

Τέλος το μέλος της ΕΛΜΕ  Σάμου κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να κλείσουν τα σχολεία  και να παρευρεθούν στην  Απεργιακή συγκέντρωση στην  Πλατεία Καρλοβάσου  στις  11.30 πμ.

Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση –διαδήλωση, στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Καρλοβάσου για να αποφασίσουν μαζικά και συλλογικά για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους.