Ανακοίνωση

Η εκλογικοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου αφού ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η δημόσια εκπαίδευση (αξιολόγηση, εξεταστικό σχολείων, ελάχιστη βάση εισαγωγής, μισθολογικά, ασφαλιστικά κλπ.). Ιδιαίτερα για το θέμα της αξιολόγησης κατέληξε στην παρακάτω απόφαση :

·     Να υπάρξει από την ΟΛΜΕ επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

·     Να υπάρξει απεργιακό βήμα το επόμενο χρονικό διάστημα.

·     Η ΕΛΜΕ Σάμου να συμμετέχει στη δραστηριότητα του συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης, με σειρά κινητοποιήσεων (συλλαλητήρια, στάσεις εργασίας κλπ.).

·     Αν η ΟΛΜΕ δεν προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, αυτό να γίνει από την ΕΛΜΕ Σάμου, όπως έχουν ήδη κάνει κάποιες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σάμου, υλοποιώντας αυτή την απόφαση της συνέλευσης, αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου με δικαστικό επιμελητή, στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΔΙΔΕ Σάμου για κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Το πρωί της Πέμπτης 16/12/2021 το εξώδικο παραδίδεται στη ΔΙΔΕ Σάμου, ενώ αντίστοιχο εξώδικο έχει αποσταλεί και στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει ότι από τις 16/12/2021 ο κάθε συνάδελφος έχει κάλυψη στο να μη συμμετέχει σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης, κάνοντας χρήση της απεργίας αποχής. Ήδη άλλες 14 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να απέχουν από την αξιολόγηση. Έστω κι αν έχουμε ενταχθεί σε κάποια ομάδα, από τη διεύθυνση του σχολείου μας, μπορούμε και πρέπει να απέχουμε από την αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, μας φορτώνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναζήτηση χορηγών και ανοίγει τον δρόμο για την ατομική αξιολόγηση.

 ΕΛΜΕ  Σάμου