Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγιναν με βάση το καταστατικό και τα συνακόλουθα του.

Όλοι όσοι έλαβαν μέρος σ’ αυτές, αυτό το πράγματι μέγα και ρηξικέλευθο πλήθος, νομιμοποίησαν, πλήρως,  με τη συμμετοχή και με τη ψήφο τους, τη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι  ο σύντροφος  Στέφανος Κασελάκης  πρέπει να είναι δεκτός κατ’ αρχήν ως αδιαμφισβήτητος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  από όλα ανεξαίρετα τα μέλη του κόμματος  που έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως  σύγχρονο  κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με βαθιές ρίζες  και ηγετική φυσιογνωμία στην Ελληνική Κοινωνία  έχει  αρχές, όργανα,  καταστατικές λειτουργίες και δημοκρατικά κατοχυρωμένες  διαδικασίες που  έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και στους αγώνες..

Σ’ αυτούς τους θεσμικούς χώρους πρέπει, κατά προτεραιότητα και κυρίως , να αναπτύσσονται  οι προβληματισμοί, οι αντιρρήσεις, οι προτάσεις, οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που σοβούν ή  οι επιφυλάξεις που εμφιλοχωρούν και οι εν γένει πολιτικές αντιπαραθέσεις  με σεβασμό στην άλλη άποψη και με  τη δέουσα  πολιτική ευγένεια στη συμπεριφορά με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικής για την ζέουσα επικαιρότητα και για την προοπτική της χώρας..

Τα τηλεοπτικά παράθυρα  και τα φύλλα της κατά το πλείστον  εξωνημένης δημοσιογραφίας δεν είναι χώροι αναφοράς και διεκτραγώδησης των προβληματισμών που διατρέχουν τα εσωτερικά των κομμάτων και όσοι τα προτιμούν δεν προσφέρουν υπηρεσίες διότι ευτελίζουν τα κόμματα τους  και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία.

Η συμμετοχή όλων στα όργανα και η από κοινού προσπάθεια για την δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας που να απαντά  με πειστικότητα στα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού λαού πρέπει να θεωρείται δεδομένη ως πρώτιστο εθνικό και κομματικό καθήκον.

Στα πρώτα βήματα και τις ημέρες του νέου Προέδρου το κομματικό μας  κλίμα μοιάζει πολεμικό. .

Σαν σύγχρονοι αμφικτίονες και  ελλανοδίκες η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτούν  δημιουργική εκεχειρία με  ακηδεμόνευτη ενότητα, ψυχραιμία, μεγαθυμία,  αλληλεγγύη,  αμοιβαίο σεβασμό, υπευθυνότητα, συνεννόηση, συντροφικότητα  και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για  σύνθεση και οικοδόμηση  προγραμματικών συγκλίσεων που αποτελούν τη βάση της ηρωικής εξόδου μας  προς το λαό που μας  περιμένει.

Η κινητήρια δύναμη μας είναι τα μέλη που αποτελούν τη γείωσή μας με τον κόσμο και τα καταστατικά μας όργανα που αξιοποιούν την πληροφόρηση και τον παλμό της Κοινωνίας των Πολιτών .

Ο Πρόεδρος, πρώτος μεταξύ ίσων,  υλοποιεί ισόνομα  τις αποφάσεις των οργάνων  του κόμματος  και βαδίζει απαρέγκλιτα  στους δρόμους και στο όραμα μας .

Ο σ. Στέφανος Κασελάκης θα είναι τελικά  αποδεκτός ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν σέβεται  εν τοις πράγμασι  όλα τα παραπάνω και αν τηρεί υποδειγματικά  τους  καταστατικούς κανόνες για όλους ανεξαίρετα και για τον εαυτό του.

Σε αντίθετη περίπτωση η πίεση της Κοινωνίας θα ανοίξει τάχιστα  τους ασκούς  του Αιόλου και το κόμμα θα βυθισθεί στη διαλυτική  ενδοστρέφεια και  στην πολιτική  ανυποληψία και απομάγευση. .

Μπροστά σε όλα αυτά οι  ευθύνες μας είναι τεράστιες καθώς  οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

  Μανώλης Νικ. Κάρλας

                        Γιατρός, αιρετός Νομάρχης Σάμου(2003-2010)

                                          Περιφερειακός Σύμβουλος

                     (ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)