Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στο Νομό της Σάμου, ο Δήμαρχος των Φούρνων Ικαρίας, κ. Καρύδης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του 2000fm «Στις 10 με τόνο».

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών στο βόρειο τμήμα της αποβάθρας προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή απαραίτητων χώρων για την εξυπηρέτηση των επιβατών. «Ότι έχει σχέση με τη βόρεια προβλήτα, το πρώτο έργο το λιμενικό που είχε γίνει και ονομάζεται «Βόρεια Προβλήτα» έχει τελειώσει. Εμείς, ακόμα, θα προσπαθήσουμε γιατί η μελέτη μέσα δεν είχε έναν οικίσκο που θα προφυλάσσει τον κόσμο από τη βροχή και το κρύο. Αυτό το έχουμε ξεκινήσει. Έχει μπει στον προϋπολογισμό μας. Αρχές του Μάρτη πιστεύω θα έχει αρχίσει η διαδικασία. Όπως ετοιμάζουμε και τις τουαλέτες του λιμανιού.»

Επίσης, μίλησε για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου το οποίο θα παραδοθεί στους νησιώτες το ερχόμενο φθινόπωρο. «Τα λιμενικό έργο που συνεχίζεται είναι το αλιευτικό καταφύγιο. Προχωράνε ο εργασίες. Προχωράει. Πιστεύω τον Οκτώβρη που θα μας έρθει να έχει τελειώσει.»

Άξιο αναφοράς του Δημάρχου Φούρνων Ικαρίας είναι η δημιουργία ελικοδρομίου στο νησί της Θύμαινας σύντομα για τη γρήγορη μεταφορά ασθενών όπως την περίπτωση του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και χρειαζόταν η άμεση μετακίνηση του στο νοσοκομείο της Σάμου. Ακόμα, η Θύμαινα θα αποκτήσει θάλαμο νεκρού βαθιάς ψύξης. «Είναι η πρώτη φορά που θα το βγάλω τώρα στον αέρα και είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε ότι ετοιμάζω για τη Θύμαινα ελικοδρόμιο και πιστεύω μέχρι να περάσει η χρονιά να είναι έτοιμο. Επίσης, εγώ με τους συνεργάτες  φροντίζουμε για την προμήθεια ειδικού ψυγείου ψύξης να υπάρχει στη Θύμαινα για  να μπορούμε να διατηρούμε το νεκρό.»

Τέλος, ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Πλακιωτάκη για την παροχή στήριξης και βοήθειας στο ακριτικό νησί. «Θέλω να σας πω ότι είναι το μόνο Υπουργείο και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη γιατί ανά πάσα στιγμή σηκώσουμε το τηλέφωνο και ζητήσουμε τη βοήθεια του είναι όλοι επί ποδός.»

Ελευθερία Γερολύμου