Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σάμου  αποφάσισε την Τετάρτη το πρωί να μην προφυλακιστεί ο φερόμενος ως κατηγορούμενος  για τον φόνο του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη τον Αύγουστο του 2022.

Ο 48χρονος  κατηγορούμενος ως την δίκη θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους  όπως : απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ .

Να σημειώσουμε ότι την Μ. Παρασκευή  μετά την απολογία του 48χρονου υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και Ανακρίτριας για την προφυλάκιση του που ζήτησε η πρώτη με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το θέμα να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σάμου το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο μετά την απόφαση το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο Σάμου αποφάσισε να μείνει ελεύθερος ο Γ.Β., ο οποίος κατηγορήθηκε από την ασφάλεια Σάμου, ότι δήθεν ήταν ο δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Λ.Χ.

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. κατηγορουμένου και εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην υπόθεση αυτή είναι ότι η ασφάλεια Σάμου παραπλάνησε την κ. Εισαγγελέα Σάμου και παραμονές της Ανάστασης, ο συγκεκριμένος ανυποψίαστος πολίτης, επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως, λες και ήταν ύποπτος φυγής, ενώ όλη του τη ζωή δεν έχει φύγει από τη Σάμο, ούτε για ένα τουριστικό ταξίδι και οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σάμου των συνέλαβαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του και του 8χρονου γιου του, σαν το μεγαλύτερο εγκληματία, κατεξευτελίζοντάς τον και στιγματίζοντάς τον για όλη του τη ζωή.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί και μία μεγάλη επιβράβευση της κ. Τακτικής Ανακρίτριας Σάμου, η οποία από την πρώτη στιγμή, εξετάζοντας προσωπικά τον κ. κατηγορούμενο και μελετώντας τη δικογραφία, αποφάσισε να διαφωνήσει με την κ. Εισαγγελέα και να αφήσει ελεύθερο σε κατ’ οίκον περιορισμό, τον αθώο και ανυποψίαστο αυτόν πολίτη.

Αθήνα, 8.5.2024

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας»