ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στo πλαίσιo των συστηματικών ελέγχων που διεξάγει για την διασφάλιση της ποιότητας πόσιμου νερού ενημερώνει, τους Δημότες ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργούνται σε πάγια βάση από πιστοποιημένο εργαστήριο των Αθηνών, ορισμένες τιμές από δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν είναι εκτός των εγκεκριμένων ορίων.

Ειδικότερα, οι δειγματοληψίες που παρουσίασαν τιμές εκτός ορίων αφορούν Κοινότητες Βουρλιωτών, Παγώνδα (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Ηραίον), Παλαιοκάστρου, (συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Κέρβελη και Ποσειδωνίου), Πανδρόσου και Σπαθαραίων.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ενώ λαμβάνονται συνεχώς δειγματοληψίες για την παρακολούθηση των τιμών.

Για το διάστημα μιας εβδομάδας, συνίσταται η αποφυγή χρήσης του νερού για πόση και πλύσιμο τροφίμων που θα καταναλωθούν ωμά. Το νερό είναι κατάλληλο για σωματική υγιεινή και καθαριότητα, καθώς και για μαγείρεμα μετά από 15λεπτο βρασμό.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα ενημερώσει σχετικά με την αποκατάσταση της καταλληλότητας του νερού αμέσως μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των νέων δειγματοληψιών.