Δελτίο Τύπου

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βραδύ της Πέμπτης 19-01-2023  έως και την Δευτέρα (23-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

 

Συγκεκριμένα πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στον Νομό Σάμου :

α)  τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής 20/1/2023  και μέχρι το Απόγευμα  στο νησί της Σάμου.

β) τις πρωινές ώρες της Κυριακής 22/1/2023  (06:00) έως τις (10:00) στο νησί της Σάμου.

γ) τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 23/1/2023 (17:00) έως το Βράδυ    στα  νησιά  της Ικαρίας και των Φούρνων

δ) τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/1/2023 (23:00) έως το πρωί της Τρίτης (07:00 ) στα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε  Σάμου έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

                                                           Ο  Προϊστάμενος  του Τμήματος Πολιτικής

                                                                        Προστασίας Π.Ε. Σάμου

 

                                                                   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ