Ταυτοποιήθηκαν (2) άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

 

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου εξαμήνου, σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Σάμου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, δύο (2) άτομα  – αλλοδαπές, ηλικίας 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο προαναφερόμενος ημεδαπός μετά από επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά με γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, πείστηκε να της αποστείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, αρχικά το χρηματικό ποσό των -369- ευρώ, για κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων της τελευταίας από χώρα του εξωτερικού στην Ελλάδα, με πρόσχημα την εύρεση εργασίας.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του παθόντα με έτερη γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, η οποία προσποιούμενη υπάλληλο αεροδρομίου χώρας του εξωτερικού και επικαλούμενη επίλυση διαδικαστικού ζητήματος για την πραγματοποίηση του επίμαχου ταξιδιού, τον έπεισε να καταθέσει επιπλέον μέσω της ίδιας εταιρείας, το χρηματικό ποσό των -265- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, διακριβώθηκε ότι η 21χρονη και η 20χρονη, πραγματοποίησαν αναλήψεις των παραπάνω χρηματικών ποσών, βρισκόμενες σε χώρα του εξωτερικού, ενώ επικοινωνίες με τον παθόντα πραγματοποιήθηκαν από τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.