Συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη άτομο για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, σουγιάς, κατσαβίδι και (2) πλαστικά μπιτόνια

 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών καυσίμων από οχήματα, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο διήμερο στη Σάμο.

Συνελήφθη χθες (29-12-2022) στη Σάμο, ημεδαπός, κατηγορούμενος για το αδίκημα της κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη ημεδαπός για την εμπλοκή του στις υποθέσεις αυτές, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων διακριβώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από ρεζερβουάρ τεσσάρων (4) σταθμευμένων οχημάτων στις περιοχές του Βαθέος και του Κοκκαρίου, ποσότητες καυσίμων κατά περίπτωση.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του συλληφθέντα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά το χρόνο διάπραξης των έκνομων ενεργειών, στον εσωτερικό χώρο του οποίου βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν, κατσαβίδι, σουγιάς (μήκους -22- εκατοστών), -2- πλαστικά μπιτόνια μεταφοράς καυσίμων, χωνί και λάστιχα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.