Όλοι στη μάχη της απεργίας για Συμβάσεις, αυξήσεις
και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
Στις 12 το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις της Απεργίας στις 17 Απρίλη
στο ΕΚΣ και Άγιο Κήρυκο

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τα σωματεία στα νησιά μας δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας αυτής της Τετάρτης 17 Απριλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ για τη Σάμο και στην πλατεία Αγίου Κηρύκου για την Ικαρία, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι απεργοί του Δημοσίου.

Όλες αυτές τις μέρες μέλη των σωματείων έχουν οργώσει όσους περισσότερους χώρους δουλειάς, ώστε να συζητήσουν πλατιά με τους συναδέλφους τους σε χονδρεμπορικά, μεταφορικές, σουπερμάρκετ, ξενοδοχεία, εστίαση, τουριστικά κλπ και να αναδείξουν την ανάγκη να διεκδικήσουν όλοι μαζί σημαντικά ζητήματα για τους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής.

Ιδιαίτερα στη Σάμο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ακόμα πιο μαζικά, μέτρα για την προστασία της ζωής μας και την τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους για να μην ξαναθρηνήσουμε άλλο συνάδελφο όπως τον οικοδόμο που έχασε στις 9/4 τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα! Γι’ αυτό το λόγο η πορεία θα σταματήσει έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας (Νικολαρεΐζη & Κανάρη γωνία).

Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία μετά το τέλος της πορείας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία! Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και διεκδικούμε να στελεχωθεί άμεσα το Τμήμα Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία στη Σάμο για να μην ξαναέχουμε νεκρό συνάδελφο!