ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΕΚΣ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Συγκεκριμένα:

Πριν λίγες μέρες, αγέλη χρυσαυγιτών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά Πακιστανούς μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Σήμερα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού).

Όλα αυτά ως συνέχεια της δολοφονίας του Π. Φύσσα, των δολοφονικών επιθέσεων σε στελέχη του Π.Α.ΜΕ στο Πέραμα, αλλά και των συνεχιζόμενων επιθέσεων σε μετανάστες.

 

Οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των «ηττημένων του ‘45», είναι εχθροί του εργατικού – λαϊκού κινήματος, μαντρόσκυλα του κεφαλαίου. Με την ανοχή της κυβέρνησης και την χαρακτηριστική καθυστέρηση της δίκης για τη δολοφονία του Φύσσα, συνεχίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις, καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος, το δηλητήριο του φασισμού.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι: και ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους είναι-εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων- και πέφτουν θύματα άγριας και στυγνής εκμετάλλευσης σε χώρους δουλειάς και στα χωράφια, και πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις ναζιστικές συμμορίες και τα τάγματα εφόδου.

 

Καλούμε τα σωματεία του Νομού μας, τους εργαζόμενους στα νησιά μας, να καταδικάσουν  τις νέες δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Να  καταδικάσουν όλους όσοι και στο νησί μας πίσω από το μανδύα ομάδων όπως η Σάμος-ΣΟΣ καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό ρίχνοντας νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει το ναζισμό και το φασισμό.