ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάς γνωστοποιούμε, ότι όπως κάθε χρόνο, η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με την Εταιρεία New Naval  ΕΠΕ, διοργανώνει την ετήσια εκπαίδευση της ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης της Υπηρεσίας, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ως ακολούθως:

 

Θεωρητική & Πρακτική Εκπαίδευση στον λιμένα  Μαλαγαρίου – Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Α’ Μέρος

Θεωρητική εκπαίδευση στην αίθουσα αναμονής του Εμπορικού Σταθμού Λιμένος Μαλαγαρίου σχετικά με τα στοιχεία οργάνωσης για την  αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και τις ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα καθώς και πραγματοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης με επίδειξη του εξοπλισμού αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης τον οποίο διαθέτει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου στον λιμένα Μαλαγαρίου. 09:00 – 11:00

 

Β’ μέρος. Διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον λιμένα Μαλαγαρίου με χρήση πλωτών φραγμάτων και ελαιοσυλλεκτών (skimmers). 11:00 – 14:00

 

Εκπαιδευτής: Εξειδικευμένος Τεχνικός της New Naval ΕΠΕ.

 

Το ακριβές πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στον λιμένα Μαλαγαρίου κατά την ημέρα διεξαγωγής της εκπαίδευσης.

 

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, επαγγελματικών σωματείων καθώς κι οι τοπικοί φορείς οι οποίοι έχουν σχέση με τη θάλασσα και ιδιαίτερα τα λιμάνια.

 

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΖΩΗ ΠΥΡΓΙΩΤΗ-ΤΣΕΡΕ