Από την Πέμπτη 11 έως και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Σάμου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, τον Ισθμό της Κορίνθου, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, καθώς και τα αξιοθέατα του Ναυπλίου (Παλαμήδι, Πολεμικό Μουσείο, Πρώτη Βουλή των Ελλήνων κ.α.).

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος του μαθήματος Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, και συμμετείχαν 51 μαθητές της Γ’ τάξης, με συνοδούς του διευθυντή του σχολείου Ευθύμιο Ευαγγέλου και τους εκπαιδευτικούς Βαλή Ευάγγελο, Κουκουσά Ιωάννη και Μεντέρη Ευαγγελία.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στην υλοποίηση της επίσκεψης, ενώ όλοι επέστρεψαν στη Σάμο με τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμάτοι από νέες εικόνες.

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου θα συνεχίσει να προσφέρει στους/στις μαθητές/τριες του παρόμοιες ευκαιρίες, οι οποίες εμπλουτίζουν τις γνώσεις και δίνουν την ευκαιρία ο μαθητικός πληθυσμός να ανοίγει τους ορίζοντες του και σε νέους τόπους.

 

Ο Διευθυντής

Ευαγγέλου Ευθύμιος
ΠΕ82 Μηχανολόγος