ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφε,

εργαζόμενε στις κατασκευές, Έλληνα και μετανάστη

Ενίσχυσε τη δύναμή σου. Δυνάμωσε το Σωματείο σου.

Πάρε μέρος μαζικά

στις Εκλογές του σωματείου μας 

ΧΩΡΑ

Δευτέρα 11/6:   4.00΄- 9.00΄μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα Χώρας

ΒΑΘΥ

Τετάρτη 13/6:   4.00΄- 9.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

 

 

Ό,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα δεν μας το χάρισε κανείς.

 

Καμιά κυβέρνηση και κανένας μεγαλοεργολάβος. Με αγώνες τα κερδίσαμε!

 

Στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών, βιομηχάνων, ξενοδόχων κλπ θυσιάζεται η ζωή μας και τα δικαιώματά μας καθημερινά.

Η κυβέρνηση μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη», η ΝΔ για «βιώσιμη» και εμείς οι εργάτες ξέρουμε ότι με το ζόρι βγάζουμε το μήνα… Τι σόι ανάπτυξη είναι αυτή με ανέργους, ανασφάλιστους, κακοπληρωμένους και με κόσμο να τρώει σε συσσίτια; Τι σόι ανάπτυξη είναι αυτή με πολέμους, με νεκρούς και εγκλωβισμένους πρόσφυγες, με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο γεμάτη πολεμικά πλοία; Αυτή η «ανάπτυξη» δεν είναι για τα συμφέροντά μας. Είναι για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι για τα κέρδη τους.

 

Σήμερα είναι ώρα ο καθένας μας να πάρει μια σημαντική απόφαση: Θα ζούμε με τη φτώχια, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τα μεροκάματα πείνας; Θα ζούμε με το φόβο ότι θα μας πάρουν το σπίτι ή το όποιο μικρό εισόδημα έχουμε στην τράπεζα; Ότι θα μας κόψουν το ρεύμα; Θα ζούμε με το φόβο μην αρρωστήσουμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι, επειδή δεν έχουμε γιατρούς, λεφτά για εξετάσεις και φάρμακα;

 

Αυτή η χαμοζωή δεν αξίζει στους εργάτες, στους ανθρώπους του μόχθου, σε εμάς που παίρνουμε την πέτρα και τη στύβουμε, που έχουμε χτίσει και χτίζουμε ότι υπάρχει πάνω στο νησί και στη χώρα όλη!

 

Συνάδελφε, με τη συμμετοχή σου στη συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου, στείλε μήνυμα ότι δεν ανέχεσαι άλλο τη βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά.

Δυνάμωσε τη ζωή και τη δράση του Σωματείου μας.

Απέναντι στην επίθεση μου μας έχει εξαπολύσει κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μέσα από το Σωματείο μας.

 

Παλεύουμε και Διεκδικούμε

  • Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα
  • Κανένας ανασφάλιστος και απλήρωτος. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  • Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους
  • Δωρεάν Υγεία, περίθαλψη και Παιδεία. Κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες (Αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση σε σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, εργατικές κατοικίες, ύδρευση, αποχέτευση, οδική και αγροτική οδοποιία κ.α. )
  • ΟΧΙ σε πλειστηριασμούς- κατασχέσεις-διακοπές ρεύματος
  • Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών ΤΩΡΑ από το νησί και από την χώρα μας. Εκφράζουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου.