Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου. Από τον πρώτο σε ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης “Νέα Προοπτική” Αντώνη Καραμηνά προτάθηκε στο σώμα ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντής ο οποίος έλαβε 18 ψήφους ενώ οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “ΑΝΑΣΑ” καταψήφισαν την υποψηφιότητα του.
Για τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου προτάθηκε από τον συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ευάγγελος Καρράς, ο οποίος έλαβε 24 ψήφους δηλαδή εκλέχτηκε από το σύνολο των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων όπως και ο κ. Εμμανουήλ Παχυμανώλης που προτάθηκε στη θέση του γραμματέα από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Επίσης τη Δημοτική επιτροπή θα απαρτίζουν ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου, η Σταματία Θωμαδουλη, Ευάγγελος Καρβέλας, Ιωάννης Πνευματικής, Ευάγγελος Καρλοβασιτης, Βασίλης Βαλκαμλης και Γιώργος Σταντζος.
Αναπληρωματικά μέλη οι: Γιώργος Κυριαζής, Ευάγγελος Τσεσμελης, Ιωάννης Αρχοντουλης, Μιχαήλ Γεωργούδης, Τιμολεον Χατζηλαγος, Εμμανουήλ Παχυμανώλης και Χρήστος Χατζηχριστοδουλου.