Ανακοίνωση

Με δεδομένη την πανελλαδική αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων λόγω Covid–19, ακόμα και μεταξύ νέων και ανεμβολίαστων συνανθρώπων μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καλεί τους πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων που έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν αυτή την περίοδο, να το πράξουν άμεσα

Τονίζουμε ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ο εμβολιασμός καθίσταται επιτακτικότερος με δεδομένες τις περιορισμένες δυνατότητες του Νοσοκομείου μας, το οποίο ως Νοσοκομείο αναφοράς, εξυπηρετεί ασθενείς με Covid-19 και από τα Δωδεκάνησα.

Aυτό σημαίνει ότι ακόμα και μια μέτρια αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών θα φέρει το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα στα όρια των αντοχών του, με κίνδυνο κατάρρευσης της Τριτοβάθμιας Περίθαλψης στο νησί μας.

Συνεπώς ο άμεσος εμβολιασμός για τους Σαμιώτες, τους Ικαριώτες και τους Φουρνιώτες είναι μονόδρομος, ώστε να μη φτάσουν στο σημείο οι γιατροί ν’ αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος θα λαμβάνει φροντίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ποιος όχι. Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να μη ζήσουμε τραγικές καταστάσεις τους επόμενους μήνες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΠΩΛΗΣ