ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με 50 Συμμετέχοντες εκκινεί το Tour de Samos 2021 !!!

Με 50 συμμετέχοντες θα εκκινήσει την Παρασκευή 09 Ιουλίου στο Καρλοβάσι της Σάμου, ο τριήμερος αγώνας 3ο Tour de Samos 2021.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Ε.Λ.Ι.Α.) με την αρωγή του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και της τοπικής λέσχης ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ετοίμασαν μια καλοκαιρινή εκδήλωση στο πανέμορφο και παραδοσιακό νησί της Σάμου. Με 200 χλμ διαδρομης, 10 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 16 μετρήσεις οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα χορταστικό τριήμερο.

Ο ήπιος καλοκαιρινός καιρός θα επιτρέψει σε όλους να πλοηγηθούν με ασφάλεια και να απολαύσουν τις υπέροχες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές που η Σάμος προσφέρει. Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 09 Ιουλίου στη περιοχή Ποτάμι στο Καρλόβασι (“Ποτάμι beach bar”). Το πρώτο όχημα θα εκκινήσει για το 1ο Σκέλος το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στις 11:01. Οι συμμετέχοντες αφού διανύσουν 50 χιλιόμετρα περνώντας από παραδοσιακούς οικισμούς και εκτελέσουν τις 4 πρώτες δοκιμασίες ακριβείας  θα πραγματοποιήσουν την πρώτη στάση για ανασυγκρότηση στους επιβλητικούς Δρακαίους στις 13:00. Επανεκκίνηση στις 15:00 με ακόμα 50 χιλιόμετρα και 3 ακόμη δοκιμασίες μέχρι τον τερματισμό στο Καρλόβασι στις 17:00. Για το βράδυ, πέρα από το καθιερωμένο δείπνο στο εστιατόριο “Ορίζοντες” μας περιμένει και μία έκπληξη. Ένα θερινό drive inn cinema μόνο για κλασσικά οχήματα και τους συμμετέχοντες!

Την Κυριακή, ακόμα 100 χιλιόμετρα αυτή τη φορά προς νοτιοανατολικά. Ξεχωρίζει η προαιρετική ανάβαση στις Μανωλάτες με δικό της έπαθλο και ακόμη 2 δοκιμασίες ακριβείας πριν τον τερματισμό του αγώνα στο Doryssa Resort, στο Πυθαγόρειο όπου και την απονομή.

Η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί όλους τους συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ακολουθούν τις οδηγίες των στελεχών της οργάνωσης αποφεύγοντας συνωστισμούς και τηρώντας όλες τις διατάξεις των Υπουργείων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

www.triskelion.gr