ΚΟΥΣΜΑΔΑΙΟΙ – ΒΙΓΛΑ (ΚΕΡΚΗΣ)


Την Κυριακή 29-10-2023 ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου θα πραγματοποιήσει μια πεζοπορία από το χωριό των Kουσμαδαίων ,στη Βίγλα και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.


Το πρώτο σκέλος που είναι και το πιο εύκολο, ξεκινά από τους Κουσμαδαίους μέχρι το μνημείο του δημοκρατικού στρατού ,απόσταση 2 χιλιομέτρων και υψόμετρο από τα 600 στα 800 μέτρα.


Το δεύτερο κομμάτι της διαδρομής ξεκινάει από το μνημείο στα 800 μέτρα. Θα κινηθούμε στη νότια πλευρά του Κέρκη μέχρι τον Προφήτη Ηλία, στα 1100 μέτρα, όπου και θα κάνουμε ένα διάλειμμα.
Από εκεί θα ξεκινήσει και το πιο απαιτητικό κομμάτι της διαδρομής μέχρι την κορυφή Βίγλα, στα 1434 μέτρα. Εκεί θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα στο Αιγαίο και τα γειτονικά νησιά, από το ψηλότερο σημείο της Σάμου.


Πρόκειται για μια απαιτητική, ορειβατική πεζοπορία που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.
Στα μονοπάτια του Κέρκη ,ειδικά σ’ αυτά που οδηγούν στην κορυφή, τα ορειβατικά μποτάκια θεωρούνται απαραίτητα . Συστήνεται η χρήση μπατόν. Επίσης καλό είναι να υπάρχει κάποιο αντιανεμικό ή χειμερινό ρούχο, μπορεί να χρειαστεί στην κορυφή.

Σε περίπτωση που μας δυσκολέψουν οι καιρικές συνθήκες θα υπάρξει εναλλακτική διαδρομή από Κουσμαδαίους – Καστανιά – Λέκκα – Τσουρλαίους – Ποτάμι .

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κυρία και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα και απώλεια αντικειμένων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή , στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ανακοίνωση , το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 26/10/23 . Είναι σημαντικό για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, να τηρείται αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Κόστος συμμετοχής : 10 € για τα μέλη, 12 € για τους φίλους. Η οικονομική τακτοποίηση θα γίνει πριν ξεκινήσουμε την εκδρομή ,στο λεωφορείο.


Διαδρομή: 17 χμ.
Βαθμός Δυσκολίας :5
Ώρες πορείας : 7
Ώρα συνάντησης : 5:30 πμ στα ΚΤΕΛ
Πληροφορίες στα τηλ: 6986104450
(Μέγιστος βαθμός δυσκολίας για πεζοπορικές διαδρομές είναι το 5.)