Άγιος Κωνσταντίνος – Μανωλάτες – Βαλεοντάδες

Ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου, στις 17/12/2023, διοργανώνει μια κυκλική πεζοπορία από τα Αηδόνια , με κατεύθυνση προς Μανωλάτες και κατάληξη Βαλεοντάδες .

Μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και μη, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χρώματα και μυρωδιές του χειμώνα.
Θα ξεκινήσουμε από το ξωκλήσι του Αγίου Σάββα στην περιοχή Κακόρεμα, το οποίο και θα διασχίσουμε κάθετα . Από εκεί θα πάρουμε το παλιό μονοπάτι και θα ανηφορίσουμε προς το χωριό των Μανωλατών όπου θα κάνουμε ένα διάλειμμα και θα έχουμε χρόνο για μια μικρή περιήγηση.

Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς τους Σταυρινήδες όπου θα πιάσουμε το παλιό μονοπάτι και θα κατηφορίσουμε προς τον παλιό οικισμό των Βαλεοντάδων .

Στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κυρία και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα και απώλεια αντικειμένων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή , στα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ανακοίνωση , και στην φόρμα https://forms.gle/JeXxGCVndzjNVoz46 το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/12/23 .

Είναι σημαντικό για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής να τηρείται αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Κόστος συμμετοχής : 10€ για τα μέλη ,12 € για τους φίλους. Η οικονομική τακτοποίηση θα γίνει πριν ξεκινήσουμε την εκδρομή ,στο λεωφορείο.

Απόσταση: 13 χιλιόμετρα
Μέγιστο υψόμετρο: 484 μέτρα
Υψομετρική διαφορά: 892 μέτρα
Βαθμός Δυσκολίας : μέτρια (3)
Ώρες πορείας : 4:00
Ώρα συνάντησης : 8:00 π.μ. στα ΚΤΕΛ
Πληροφορίες στα τηλ: 6986104450 ,6936888703