ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου και το περιοδικό Απόπλους συνδιοργανώνουν τιμητική εκδήλωση στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου Αρχείο Σαμιακής Επανάστασης 1821, (έκδοση 2021), έκθεση αρχειακού υλικού από τα ΓΑΚ Σάμου σε ψηφιακή μορφή, ανάγνωση αδημοσίευτων κειμένων του Αρχείου, απόδοση ασμάτων για τη Σάμο και το Εικοσιένα, από την χορωδία του συλλόγου “Ηδύλη”.

Την έκδοση, που χρηματοδότησε το Επιμελητήριο και υποστήριξε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, θα παρουσιάσουν τα μέλη του Απόπλου: Ελπίδα Κατσικογιάννη, Βαγγέλης Δημητριάδης και Χρίστος Λάνδρος. Τον συντονισμό της επετειακής εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κήπο της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου, την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στις 8.30 μ.μ. Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει  δεξίωση από το Επιμελητήριο Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου