Εκδήλωση με θέμα: «Οικογένεια σε εξέλιξη…Μια διαρκής μετακίνηση στο σήμερα»  διοργάνωσε  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17:30 στην αίθουσα του  ξενοδοχείου ΣΑΜΟΣ.

Εισηγήτριες – Συντονίστριες ήταν η Ολυμπία Καστανιά & η Λένα  Γιαννοπούλου, ομαδικές και οικογενειακές θεραπεύτριες, συνεργάτισες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισαγωγή η κα Ντέπυ Τσουβαλά, ψυχολόγος, μέλος του ΦΑΡΟΥ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και εκ μέρους του Δημάρχου η πρόεδρος του ΔΟΠΟΝΑΣ ΄Αννη Ανδρεάδη.

Στη συνέχεια η κα Ολυμπία Καστανιά, ζήτησε από το κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα να προβούν σε μια άσκηση ανά δύο, με θέμα κάποιον πρόγονο του καθενός, και να κάνουν την σύγκριση του τότε με το σήμερα, ενώ στη συνέχεια τα ζευγάρια έγιναν ομάδες που εξήγαγαν και ανακοίνωσαν τα συμπεράσματα από την άσκηση. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο επιστημόνων, με παράλληλη προβολή διαφανειών και συζήτηση με το κοινό.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης  διεξήχθη εργαστήρι με τίτλο «Το ζευγάρι που γίνεται Οικογένεια».