Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ με θέμα «Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές» με ομιλήτρια τη Βιβή Δάγκα, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Σταμάτης Φιλιππής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής, καλωσορίζοντας τους συντρόφους και τους φίλους, ενώ σήμανε την έναρξη της προεκλογικής μας εκστρατείας με στόχο στο νησί μας να βγει δεύτερη δύναμη το ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Βιβή Δάγκα αναφέρθηκε στο ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που καταθέτει την εκλογική του δύναμη στους αγώνες και το μόνο Κόμμα που κάνει πραγματικά αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Την ίδια ώρα σε πλήρη σύμπλευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά έχουν ψηφίσει το ίδιο πράγμα στο ευρωκοινοβούλιο σε πάνω από το 80% των περιπτώσεων και ακολουθεί η Ελληνική Λύση!!! Κόντρα λοιπόν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συμμαχίας, όπως είπε, των μονοπωλίων, που γεννάει δυσαρέσκεια, παρέθεσε την πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος με τη συγκλονιστική απεργία στις 28 Φλεβάρη, τους αγώνες των φοιτητών, των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών όπου μπροστάρηδες και οργανωτές ήταν οι κομμουνιστές. Αγώνες που ενισχύουν το ρεύμα αμφισβήτησης, που αντιπαλεύουν τη λογική ότι η ΕΕ μπορεί να διορθωθεί, μπορεί να φτιασιδωθεί. Δεν μπορεί! Είναι αυτή η συμμαχία που μας οδήγησε στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια στο όνομα της απελευθέρωσης και της πράσινης μετάβασης, στο ξήλωμα του 8ώρου και των εργασιακών σχέσεων, στην καταστολή και στον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση των συντάξεων, στην υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας-Πρόνοιας, της Παιδείας, στην απελευθέρωση των μεταφορών και στην υιοθέτηση της λογικής «κόστους – οφέλους» που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που καταληστεύει τους αγρότες, στην επιβολή νέων βαρών στους αυτοαπασχολούμενους. Είναι αυτή η συμμαχία που έχει οδηγήσει σε 16 εκατομμύρια ανέργους, σε 95 εκατομμύρια να ζουν στο όριο της φτώχειας. Είναι η ΕΕ η συμμαχία αυτή που πρωταγωνιστεί στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, ο παράδεισος των λόμπι και της διαφθοράς.

Τέλος, κάλεσε να γίνει ρωγμή στον αρνητικό συσχετισμό στο Ευρωκοινοβούλιο, να στηριχθεί η περήφανη στάση των κομμουνιστών Ευρωβουλευτών! Γιατί είναι αυτοί που σταθερά προασπίζονται τα δικαιώματα των καταπιεσμένων σε όλη την Ευρώπη. Αυτών δηλαδή που έχουν τη δύναμη να πάρουν την οικονομία στα δικά τους χέρια, να οικοδομήσουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ευημερίας, του σοσιαλισμού.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Λάφης, πρόεδρος του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες του νησιού να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα από την πολιτική της ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ψήφισαν σύσσωμα τα αστικά κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης και στόχο έχει να ξεκληριστούν οι αγρότες. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1990 το οι αγρότες αποτελούσαν το 25% του πληθυσμού στην Ελλάδα και τώρα μόλις το 7%. Χαιρετισμό, έκανε και η Έρη Ρίτσου, υποψήφια Ευρωβουλευτής στις προηγούμενες εκλογές, η οποία ανέδειξε την ανάγκη να συμμετέχει το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, να ενημερώνει με ακρίβεια το λαό, να παρεμβαίνει και να οργανώνει τους αγώνες. Γι’ αυτό έχει αξία να ενισχυθούν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Γιατί οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι υποστηρικτές όλων των λαών στην Ευρώπη. Στην ίδια εκδήλωση, χαιρέτισε και ο Ηλίας Χατζηλαγός, πρόεδρος της κοινότητας Κουμαραδαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση και γυμναστής, ο οποίος δήλωσε τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ εστίασε στο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο που παίζει στους πολέμους στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, οδηγώντας λαούς στην προσφυγιά και τη δυστυχία, και σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τέλος, χαιρέτισε η Ειρήνη Γεωργιακάκη, εργαζόμενη σε ΜΚΟ για το προσφυγικό στη Σάμο, η οποία επικεντρώθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στις σύγχρονες φυλακές των ΚΕΔ στα νησιά μας, αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών της ΕΕ που δε διστάζει να θυσιάζει ζωές ανθρώπων προκειμένου να διασφαλίζει τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων μέσα από τους πολέμους και τον ξεριζωμό.

Στο κλείσιμό του ο γραμματέας της ΤΕ προέτρεψε τους συντρόφους και φίλους να ριχτούν στη μάχη των Ευρωεκλογών για στήριξη του ΚΚΕ από σήμερα κιόλας και να είμαστε την επομένη της 9ης Ιούνη σε καλύτερη θέση εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές και συνταξιούχοι!

 

Σάμος, 01-04-2024