ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας γύρω από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για ανακατανομή ενεργειακών πόρων και σφαιρών επιρροής. Η επιχειρούμενη αλλαγή συνόρων.  Οι προκλήσεις και οι επικίνδυνες παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Κυπριακή ΑΟΖ. Η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ο πόλεμος που μαίνεται και κλιμακώνεται στη Συρία και το αυξανόμενο κύμα προσφύγων που αναζητούν προστασία στην Ελλάδα με κατεύθυνση τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και στα νησιά μας και οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν.

Αυτό είναι το πλαίσιο και η αφορμή για την πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, το

 

Σάββατο 17 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δήμου στο Βαθύ.

 

«ΠΟΛΕΜΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Κοινή η μοίρα-Κοινός ο αγώνας των λαών»

 

Κείμενα που αποτυπώνουν περιεκτικά και εύγλωττα μια διδακτική ιστορική διαδρομή καθώς και τη σημερινή κατάσταση, εναλλάσσονται στη σκηνή με δυνατές εικόνες και μικρά βίντεο, παρεμβάλλονται απαγγελίες ποιημάτων ελλήνων και ξένων ποιητών, ενώ καταλύτης αυτής της εναλλαγής είναι η μουσική με γνωστά τραγούδια σε ζωντανή εκτέλεση και άλλα ηχογραφημένα.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλο το λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία που θα δεχθεί σε βάθος χρόνου άμεσα και έμμεσα τις επιπτώσεις ενός επαπειλούμενου πολέμου, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου και των οπλικών συστημάτων.

Ενός πολέμου που μέχρι τώρα διεξάγεται…….«ειρηνικά» από τα ίδια μονοπωλιακά συμφέροντα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με τρομακτική ανεργία, με κακοπληρωμένες δουλειές του «ποδαριού», με μισθούς και μεροκάματα πείνας, με διαλυμένα εργασιακά – ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα .

 

Σάμος 12-3-2018