ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος , στην επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, με θέμα  το νησιωτικό χαρακτήρα των   Οινουσσών, της συλλογικότητας και υπέρβασης της Οινουσσιακής  ναυτιλίας. Η εκδήλωση  διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Isalos–net, των Ναυτικών Χρονικών και την στήριξη της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  Στη διάρκεια της εκδηλώσεως παρουσιάστηκε ενώπιον του πολυπληθούς κοινού της επιστημονικής κοινότητας των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και ΠΑ.ΠΕΙ. και εκλεκτών προσκεκλημένων, το ντοκιμαντέρ   Between East & West : The Oinousses Archipelago το οποίο προλογίζει  ο Περιφερειάρχης  και αναφέρεται στο οικονομικό θαύμα των Οινουσσών και της σχέσης των ανθρώπων της νήσου με τη θάλασσα , αναδεικνύοντας παράλληλα  τον πλούτο και την ιστορία του συμπλέγματος των Οινουσών.

Στον πρόλογό του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Προβάλλουμε σήμερα τις Οινούσσες στο Ελληνικό και Διεθνές κοινό διότι πιστεύουμε ότι αποτελούν  βασικό στοιχείο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου . Οινούσες, Παναγιά και όλες οι γειτονικές νησίδες και βραχονησίδες  αποτελούν βασικό συστατικό του εθνικού κορμού και το προασπιζόμαστε κάθε τρόπο.   Η φυσική ομορφιά των Οινουσσών ,η γαστρονομία  τα τοπία, το δομημένο περιβάλλον αποτελούν πολύ βασικά στοιχεία για να προσελκύσουν επισκέπτες. Φέτος θα είναι η χρονιά των Οινουσών και με πολύ χαρά θα υποδεχθούμε όλους τους επισκέπτες».

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Παντελής Μπουρνιάς  Αντιπεριφερειάρχης  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού  Σχεδιασμού  και  Απόδημου Ελληνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί των Οινουσσών παγκοσμίως διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εφοπλιστών ανά στρέμμα και ανά κάτοικο.

 

Από το Γραφείο Τύπου