Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αναμνήσεων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των συνταξιούχων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο Δήμος Σάμου και ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, τίμησαν τους εκπαιδευτικούς που για χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκπαίδευση των μαθητών της Σάμου.

Την ιδιαίτερη χαρά της εξέφρασε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, αντικρίζοντας όλους εκείνους τους ανθρώπους που όπως είπε «Μας βάλατε φτερά στους ώμους και μας μάθατε να πετάμε. Όλους εσάς που δεν ενδιαφερθήκατε μόνο για να γεμίστε το μυαλό μας με γνώσεις αλλά φροντίσατε να γεμίσετε την ψυχή μας με ιδανικά και αξίες».

Με μνεία στους Τρεις Ιεράρχες, στους επιφανείς Άγιους και Θεολόγους της Εκκλησίας, Βασίλειο το Μέγα, Ιωάννη το Χρυσόστομο και Γρηγόριο το Ναζιανζηνό, τους ένθερμους υποστηρικτές των γραμμάτων και αναφορά στο πως καθιερώθηκε η 30η Ιανουαρίου να γιορτάζεται και να είναι αργία για τα σχολεία, αναφέρθηκε η κα Ανδρεάδου στην ομιλία της.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, υπήρξε μια αντιδιαστολή με το παλιό και νέο σχολείο ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα από παλιές ελληνικές ταινίες και τραγούδια με αναφορές σε σχολείο ή δασκάλους.

00DopponasDaskaloi02

Η στιγμή της βράβευσης των δασκάλων και καθηγητών, έγινε σε κάποιες στιγμές με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση από τους βραβευθέντες. Τους επαίνους απέδωσαν ο εκπρόσωπος της εκκλησίας πατήρ Στέφανος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Γιώργος Κουρής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή, κ. Νίκος Στεφανής, κ. Δημήτρης Κυριαζής, ο πρόεδρος ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή» κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο κ. Κώστας Βογιατζής, η τοπική σύμβουλος Κοινότητας Βαθέος κα Ε. Μαθιού, ο κ. Νίκος Σβερκίδης, οι καθηγητές κα. Δ. Παναγιώτου, ο κ. Καραγεωργίου.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Βογιατζής και ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Μάνος Λογοθέτης.

Και όπως ανάφερε η κα. Ανδρεάδου,« Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.

ΠΗΓΗ: SamosToday

Ρεπορτάζ :Ελένη Χατζηγεωργίου