Δράση με κεντρικό σύνθημα ‘Άσε τη ζωή που κάνεις… ψάξε τη ζωή που χάνεις¨’ διοργανώνει η Δ/ νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμου και  συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας κ’ Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας  στις 7 Απριλίου.

Ο  Παγκόσμιος οργανισμός υγείας  έθεσε ως θέμα για το 2017 “Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε¨ και ο δήμος Σάμου στοχεύει  στην ευαισθητοποίηση  των πολιτών  για την κατάθλιψη , την συζήτηση, την ενημέρωση τους . Θα τους δοθεί  η δυνατότητα να γνωριστούν και να συζητήσουν ενώ ταυτόχρονα θα ασκηθούν με περπάτημα  στην πόλη  της Σάμου  και θα ενημερωθούν   από επαγγελματίες του Δήμου  και άλλους φορείς. Η εκδήλωση  θα γίνει την Παρασκευή   7 Απριλίου από τις 11 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι.

Η  αφετηρία   θα είναι  από  το Δημαρχείο Σάμου, θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο του Δημαρχείου από φιλόλογο – ιστορικό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, βόλτα στο Δημοτικό  Κήπο, στη συνέχεια περπάτημα επί της παραλιακής λεωφόρου  ενώ η διαδρομή θα ολοκληρωθεί  στην Πλατεία Πυθαγόρα.