8η Μάρτη 2024, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
– Κάλεσμα σε εκδήλωση

 

Τα τελευταία χρόνια, έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας, συνεχίζουν να είναι επίκαιρα πολύ τα συνθήματα και ο καθημερινός αγώνας μας  για Ειρήνη, Ισοτιμία, Δουλειά με Δικαιώματα, Προστασία της Μητρότητας, Δικαίωμα στον Ελεύθερο χρόνο.  

Η  8η του Μάρτη και φέτος, έρχεται να αναδείξει την πολύμορφη βία, την  γυναικεία καταπίεση και  εκμετάλλευση που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής –στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια– τις αυξημένες δολοφονίες γυναικών, τις Μάνες των Τεμπών, αλλά και τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, μισθωτές, επιστημόνισσες, αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχες, μετανάστριες και προσφυγίνες  που λειτουργούν σαν συλλογικά σύμβολα αντίστασης και καθημερινά δίνουν τις μάχες τους ατομικά και συλλογικά για όσα τους ανήκουν, με προσανατολισμό διεκδικήσεις που αφορούν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν στις γυναίκες τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Η γυναίκα ζητά: Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου. Δικαιοσύνη για όλους και όλες. Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, ουσιαστική προστασία της μητρότητας στο χώρο εργασίας. Κανένας φαντάρος παιδί της σε ξένα χωράφια πολέμου.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη στις αγωνίστριες της ζωής που διεκδικούν όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους.

 

 Οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) σας προσκαλούν την Παρασκευή 8/3 και ώρα 18.30 στο Εργατικό Κέντρο (Σμύρνης 2, Βαθύ) στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη, ημέρα της γυναίκας, με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο» και ομιλητή τον Γιάννη Μισιρλή, αφυπηρ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διοργάνωση: Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου, Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η Ομόνοια»