Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τις δυσκολίες των ημερών, στις 8 του Μάρτη, η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

  • Τα παιδιά της «Παιδικής Φωλιάς» παρουσίασαν το Ιστορικό της Ημέρας, αλλά και κείμενα για τις ιδιαίτερες δυσκολίες των εργαζομένων γυναικών και πολύ μικρών παιδιών εκείνης της εποχής.
  • Η Πρόεδρος Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή παρουσίασε την κοινή διακήρυξη των Συλλόγων και ομάδων της Σάμου της ΟΓΕ και του Συλλόγου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία αναφέρονταν στα σημερινά προβλήματα των γυναικών και τα επίκαιρα αιτήματα του Γυναικείου Κινήματος, αλλά και στα τοπικά αιτήματα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ενημερώθηκαν τα μέλη και οι φίλοι που παρευρέθηκαν, για το ψήφισμα που βγήκε από την σύσκεψη των φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου για το θέμα της Υγείας στη Σάμο.

Το ψήφισμα αναφέρεται στην απαράδεκτη κατάσταση της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο, αλλά σε όλες τις άλλες ελλείψεις και υπογράφηκε από όσους παρευρέθηκαν.

Μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς Γιάννη Λουλουργά και Καραβασίλη Γιάννη με όμορφα τραγούδια, απόλαυσης και χορού.

 

Η πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

 

          Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                               Ευαγγελία Αξιώτου