Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» στα πλαίσια των συνεχιζόμενων δράσεων «Γνωρίζω τον τόπο μου, δυναμώνω τις ρίζες μου» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις (σταθμούς) στη Σάμο:

8ος Σταθμός: «Σκαριά στον κύκλο της αλμύρας: Αφηγήσεις απ’ το χθες – Αποθέματα για το σήμερα και το αύριο»» το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 στις 19.00 στον Όρμο Μαραθοκάμπου και κεντρική αφηγήτρια τη συγγραφέα, Έλσα Χίου. Η εκδήλωση θα «κλείσει» μελωδικά με τη συντροφιά και το ακορντεόν του κ. Σίμου Μιχαλάκη.

9ος Σταθμός: «Μ’ αγιοκέρι και με μόχθο – Η σύνδεση της θρησκευτικής με την κοινοτική ζωή», το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 στις 19.00 στην Ιερά Μονή Βροντιανής-Βουρλιώτες Σάμου με αφηγητή το επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π., Αλέξανδρο Σταθακιό.

Μέσα από τις αφηγήσεις της κ. Χίου και του κ. Σταθακιού, θα ταξιδέψουμε στην ιστορία του τόπου μας, θα ζωντανέψουμε εικόνες και αφηγήσεις του χθες, θα συνδεθούμε με την παράδοση και τον πολιτισμό μας, ισχυρά συστατικά της συλλογικής μας ταυτότητας.

Σας προσκαλούμε να ξετυλίξουμε από κοινού το νήμα της ιστορίας του τόπου μας, μέρος της οποίας είμαστε όλοι μας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης 22730 23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-14.30.

Ειδικότερα για όσους ενδιαφέρονται να μετακινηθούν για τις δράσεις με δημοτικά πούλμαν, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη υποστήριξη των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.