ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου και οι Κομματικές Οργανώσεις Μαραθοκάμπου και Καρλοβάσου τιμούν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου (1947-1949) και τη θυσία των μαχητών του.

Ο αγώνας των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, ήταν αγώνας για τα ιδανικά και τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης! Αλλά και αγώνας για να είναι ο λαός αφέντης στον τόπο του! Αγώνας ταξικός, αντιιμπεριαλιστικός!

Σε μια περίοδο σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκφράζονται και με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, ολοένα μεγαλύτερης στρατιωτικοποίησης των χωρών, αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, έντασης του αντικομμουνισμού και γενικότερης κλιμάκωσης της πολεμικής προετοιμασίας η εποποιία του ΔΣΣ διδάσκει!

Διδάσκει ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που φέρνει τους λαούς πιο κοντά στο δικό τους μέλλον. Η πλευρά που θίγει τη δικτατορία και τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων. Η πλευρά που οργανώνει αγώνες για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να κάνουν οι εργαζόμενοι κουμάντο στον τόπο τους, μέσα από τη δική τους εξουσία. Της ειρήνης, της αδερφοσύνης, της αλληλεγγύης, του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού!

Εκδηλώσεις τιμής στον Αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου

 

  • Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ.

Κέρκης (θέση Ξυνιάς) στο μνημείο του ΔΣΣ

(Πρόσβαση: από Ανεμογεννήτριες και Κοσμαδαίους)

 

  • Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 και ώρα 11.00 π.μ.

Λέκκα (είσοδος χωριού) στο κοινοτάφιο των μαχητών του ΔΣΣ