Το παράρτημα Σάμου των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης  καλούν το λαό και τη νεολαία της Σάμου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα θύματα του φασισμού, το 1943, στη Δυτική Σάμο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 στις 6 το απόγευμα στη Πλατεία Καστανιάς και στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές.

Η φετινή 80η επέτειος του φασιστικού εγκλήματος στη Σάμο, βρίσκει τη χώρα μας επικίνδυνα εμπλεκόμενη στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή εξυφαίνονται σχέδια για το Αιγαίο μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας υπό την καθοδήγηση και  εποπτεία του ΝΑΤΟ, που θέτουν σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και αποτελούν έναυσμα νέων επικίνδυνων αντιπαραθέσεων, μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών, στο μέλλον.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απ’ αυτά τα ανίερα παζάρια , αλλά κινδυνεύουν να αλληλοεξοντωθούν σε μια ενδεχόμενη σύρραξη, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών της ενέργειας, για τα κέρδη των οποίων γίνονται όλα.

Εμβληματική αυτών των εξελίξεων είναι η τροπολογία του Αμερικανικού Κογκρέσου για νέα στρατιωτικές βάσεις στα νησιά του Αιγαίου. Εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με τα σχέδιά τους στη περιοχή και αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τις ΗΠΑ.

Είναι χρέος μας να αντισταθούμε στο επικίνδυνο «αλισβερίσι» στο Αιγαίο, να αντισταθούμε στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο , να παλέψουμε για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, για να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε με τις εκδηλώσεις μας για τους εκτελεσμένους των φασιστών στη Καστανιά και σε όλη τη Δυτική Σάμο.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 6μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Να μην γίνουν τα νησιά μας «…πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»

 

ΣΑΜΟΣ 21-8-2023