Εξηγήσεις που ωστόσο δεν ικανοποίησαν την αντιπολίτευση του δήμου  έδωσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Σάμου για το θέμα των κρυφών καμερών στον δήμο.

Στα προ ημερήσιας διάταξης  θέματα υπήρξε  σχετική ερώτηση  για το θέμα από τον επικεφαλής  της Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Σάμου   και τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Δημήτρη  Μηλίγκο  από την Δράση Ενότητα Προοπτική  στην οποία ο δήμαρχος απάντησε ότι η απόπειρα τοποθέτησης κάμερας ήταν για να προστατευθεί το κτίριο του δημαρχιακού μεγάρου  καθώς ο κ. Αγγελόπουλος είχε λάβει ένα έγγραφο από την υπεύθυνη διοίκησης των τεχνικών υπηρεσιών Σάμου με την πληροφόρηση απειλής και παραβίασης της πόρτας του κτιρίου. Με επιστολή στον τότε διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κ. Ευάγγελο Τσιρίγο, τέθηκε το αίτημα φύλαξης του Δημαρχιακού κτηρίου ενώ ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας.

Ο δήμαρχος ανέλαβε την πλήρη ευθύνη των όσων συμβαίνουν στον δήμο  και τόνισε ότι η απόπειρα τοποθέτησης μηχανισμού ελέγχου του κτιρίου δεν  κατέγραψε ούτε επεξεργάστηκε προσωπικά δεδομένα.

 

Σε  σχετική ερώτηση του  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστα Τζίχα  για το αν  τελικά θα τοποθετηθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης , ο Δήμαρχος είπε πως θα υπάρξει τεχνική μελέτη και θα τοποθετηθούν κάμερες μόνο στην είσοδο για αποτροπή απόπειρας παράνομης εισόδου μετά την λήξη του ωραρίου λειτουργίας του δήμου,  και αφού υποβληθεί ο πλήρης φάκελος της μελέτης στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.