ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 27/11 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση κατοίκων από τη Δυτική Σάμο σχετικά με τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας από τον φονικό σεισμό στις 30/10, αλλά και την αδιαφορία που εισπράττουμε από κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης την Πέμπτη 3/12 στις 10πμ στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, προκειμένου να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρότατα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ακολουθεί το Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης:

1 μήνα από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα.

1 μήνα μετά και συνεχίζουμε να ζούμε με το φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας από την πλευρά των αρχών, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

1 μήνα μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600€ δεν έχει φανεί και από ότι φαίνεται δεν προορίζεται για όλους!  Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία,  αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες.

Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση! Είμαστε εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα, στη φωτιά στο Μάτι, σε παλιότερες καταστροφές… Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, ο λαός εγκαταλείπεται στη μοίρα του να ξαναστήσει τη ζωή του όπως-όπως. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Δεν θα βουλιάξουμε στη μοιρολατρία. Δεν θα το δεχτούμε. Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση, απαιτούμε άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλων των κατοίκων – δε θα ζήσουμε μέσα στα ΕΡΕΙΠΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

  • ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΣΤΕΓΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ σε όλους τους ξεσπιτωμένους
  • ΑΜΕΣΗ καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες και βασικές ανάγκες σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΑΣΦΑΛΗ σχολικά κτίρια για τα παιδιά μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 3/12, 10:00ΠΜ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27/11/2020