Στην Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ( Σ. Α. Ε. Κ. ) Σάμου για πρώτη φορά λειτουργεί η ειδικότητα «Συνοδός Βουνού».

Η Σ. Α. Ε. Κ. Σάμου, αναλογιζόμενη την ανάγκη για την ανάπτυξη του εναλλακτικού φυσιολατρικού τουρισμού, που δίνει την δυνατότητα για επέκταση της τουριστικής περιόδου, κατάφερε, σε συνεργασία με φορείς και το Υπουργείο, να λειτουργήσει την ειδικότητα στο νησί μας προσελκύοντας καταρτιζόμενους από διάφορα μέρη της επικράτειας.

Στόχος του τμήματος είναι οι καταρτιζόμενοι να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση ώστε με την ολοκλήρωση των σπουδών τους να μπορούν να στελεχώσουν τον συγκεκριμένο κλάδο καθώς επίσης να αναβαθμίσουν και να εμπλουτίσουν το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών του τουριστικού προϊόντος.

Ήδη κατά τα δυο πρώτα εξάμηνα πραγματοποιήθηκαν πλήθος δραστηριοτήτων όπως αναρριχήσεις, πεζοπορίες, εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων και μονοπατιών στις περιοχές : 1. Στήνια (Άνω Βαθύ). 2. Αναρρίχηση (Ζωοδόχος Πηγή). 3. Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου (Παλαιό Καρλόβασι). 4. Πεζοπορία Άγιο Ιωάννη (Ζωοδόχος Πηγή). 5. Πεζοπορία Μυκάλη – Ψιλή Άμμος. 6. Αρχαία τείχη Πυθαγορείου.