ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με ικανοποίηση σας γνωστοποιώ, ότι το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε το αίτημά μας για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων».

 

Ευχαριστούμε τον Αν. Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, που άμεσα ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκο Στεφανή, που από την πρώτη στιγμή κατανόησε τη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός τέτοιου τμήματος στο Νοσοκομείο μας και έσπευσε να συνηγορήσει και να προωθήσει άμεσα όλες τις απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες.

 

Ο Βουλευτής Ν. Σάμου

Καθηγητής Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης

Να σημειώσουμε ότι τo Αιμοδυναμικό Τμήμα ως αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της καρδιολογικής κλινικής αποτελεί σημείο αναφοράς την αιχμή σχεδιασμού και προσφοράς ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο υποστηρικτικός εξοπλισμός του εργαστηρίου προσφέρει κάλυψη στην αντιμετώπιση συμπλοκών και έκτακτων περιστατικών.
Σε στενή συνεργασία με το καρδιολογικό τμήμα της κλινικής, το εργαστήριο συμβάλλει στην διάγνωση και αντιμετώπιση – θεραπεία στις παρακάτω νόσους:

  • Στεφανιαία Νόσος (Στεφανονιογραφία –Αγγειοπλαστική)
  • Βαλβιδοπάθειες
  • Νόσοι του περικαρδίου
  • Δομικές Συγγενείς  καρδιοπάθειες (Μεσοκολπική επικοινωνία, ανοικτό ωοειδές τρήμα)

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου αντιμετωπίζεται με πρωτογενή αγγειοπλαστική 24 ώρες το 24 ώρο – 365 μέρες το χρόνο. Αποτελεί την αιχμή της σύγχρονης αντιμετώπισης και διαχείρισης της στεφανιαίας νόσου με βάση τα διεθνή δεδομένα.