ΠΗΓΗ: SAMOSTODAY

Μια ιδέα που αποτυπώθηκε σε σχέδιο, κόποι, προσπάθειες πολλών ετών, παρά τις δυσκολίες λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά με τη συμπαράσταση της ΚΑ Εφορείας Αρχαιοτήτων, όπως είπε η Αρχιτέκτων κα Πάνη Πετράκου, σήματα φτάσαμε στο σημείο να εγκαινιάζουμε ένα αριστούργημα. Το Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου. Όνειρο πολλών ετών, όπως το οραματίστηκαν πρώην Δήμαρχοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και πολλοί άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρουσία του Δημάρχου Κρότωνα κ. Ugo Pugliese και αντιπροσωπείας αυτού, αλλά και πολλών ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄Βαθμού τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου Πυθαγορείου.

00DimarxeioPythagoreiou02

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος τέλεσε τα εγκαίνια, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Κουρής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος κ.  Δημοσθένης Ραγκαβάς, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, όπως επίσης και εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης ο πρώην Νομάρχης κ. Μανόλης Κάρλας, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Νίκος Μάρκου, Πολυκράτης Κωνσταντινίδης, Στέλιος Θάνος. Ακόμα την εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης.

00DimarxeioPythagoreiou03

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων και την κοπή της κορδέλας από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, έγινε ξενάγηση στους χώρους του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσία και αρχαιολόγου που εξηγούσε την ιστορία των ευρημάτων που μπορούσε να δεί ο καθένας πάνω από το γυάλινο δάπεδο.

Ακολούθησε Επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σάμου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου, με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας., κάτι που έγινε ομόφωνα

Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Αλέξης Κομνηνός